Agenda
<< Juni 2017 >> 
 zo  ma  di  wo  do  vr  za 
      1  2
  5  6  7  8  9
12131415
19202122
2627282930 

Nieuws

Wat?

VakantieBijbelWeek 2017
Zingen, bijbelverhalen, actie en plezier

Wie?

Kinderen van 4 - 12 jaar

Waar?

De Rijstuin, Woudseweg 26 in Den Hoorn
Scoutingterrein, Tramkade 1 in Den Hoorn

Wanneer?

  • Dinsdag 11 en woensdag 12 juli van 10.00 tot 12.00 in De Rijstuin
  • Donderdag 13 juli van 10.00- tot 13.00 op het Scoutingterrein (oude kleren aan!!)
  • Elke ochtend inschrijven vanaf 09.45!
  • Donderdagavond 13 juli van 19.00 tot 20.00 afsluiting in De Rijstuin

Waarom?

Omdat het één groot feest is, voor gelovigen en ongelovigen, omdat het je niets kost en toch fijn is, omdat er al jaren héél veel kinderen (en grote mensen) blij van worden, omdat je het op zijn minst een keer geprobeerd moet hebben, omdat het inmiddels bij Den Hoorn en bij de zomervakantie hoort.

Meer

  • Toegang gratis, aanmelden is niet nodig
  • Let op donderdagochtend: andere locatie én oude kleren aan!!
  • Je bent ook welkom voor 1 of 2 ochtenden
  • Vrijwillige bijdrage altijd welkom

Contact?

Renate 06 4466 4551 of Annelies 015 2566436

En hoi groep 7 en 8 -ers!

We hebben voor jullie een apart programma, op een locatie waar je gezamenlijk naar toe gaat na de start 's ochtends! Op dinsdag graag je mobiel meenemen (bij voorkeur al met de app 'Stikbot' erop) en niet alleen donderdag maar ook woensdag oude kleren aan!! Zien we jou ook?

 

Het is mooi - en terecht! - dat vaders één dag in het jaar worden verwend. Maar gelukkig staan de meeste vaders het hele jaar door voor hun kind klaar en willen zij altijd het beste voor hem of haar. Als je daarover nadenkt, is het nogal bijzonder dat God zelf onze Vader wil zijn. Dat wij zijn kinderen mogen zijn en hij als een Vader voor ons zorgt. Elke dag!

Als dat geen goede reden is - voor jong en oud - om samen Vaderdag te vieren in de kerk! Vader ds. Maasland leidt de dienst. Zoon Rokus Maasland zorgt voor muziek, samen met Ramon Scherrenberg; twee geweldige muzikanten met beide een gitaar. En een baard. En ook weer een zoon. Het kan niet op!

Iedereen is welkom in de jeugddienst, om 19.00 uur in De Rijstuin.

 

Aanstaande zondag is het dubbel feest in de kerk van 't Woudt. Natuurlijk is het Pinksterfeest. We vieren dat de Geest van de Opgestane Heer vanuit de hemel op allen wordt uitgestort. Heel de kerk mag delen in die opstandingskracht. En daarin mogen we ook de allerkleinsten voorgaan. Bijzonder is daarom dat Thijs gedoopt hoopt te worden.

Op een feest als Pinksteren waar ook nog gedoopt wordt, moet natuurlijk uitbundig gezongen worden. Daarom beginnen we om 9.55 uur, dus vijf minuten voor aanvang al met zingen. We lezen uit het Johannes-evangelie en uit het Pinksterverhaal in Handelingen. De focus daarbij ligt op "allen werden vervuld van de Heilige Geest en spraken over Gods grote daden" (Handelingen 2: 4 en 11). Wat betekent dat voor ons? Wie zijn precies 'allen' en wat zijn 'Gods grote daden'? Durven wij het aan, in vuur en vlam gezet te worden door de Heilige Geest? We denken erover na, maar bovenal vieren we dat Gods Geest wordt uitgestort! Ik hoop met u een mooie, feestelijke en bovenal gezegende Pinksterviering te beleven!

Ds. Dennis Verboom

 

Op 17 juni zal de Woudtse kerk geopend zijn van 10.00 tot 17.00 uur, waar u, inmiddels volgens traditie, op de Midden Delfland dag kunt aanschuiven aan een gezellig aangeklede tafel voor een kopje koffie of thee met iets lekkers. De heer IJs van Woerden, geboren en getogen op 't Woudt, is aanwezig om u rond te leiden in en rond de kerk. In de kerk wordt de hele dag door muziek gemaakt:

11:00 - 12:00 Caitlin de Nies speelt op harp
12:00 - 14:00 Vrouwenkoor FEM, bestaande uit vier leden, zingt easy listening
14:00 - 15:00 Peter Verhoeks speelt op het orgel
16:00 - 17:00 Vrouwenbarbershopkoor The Skyline Sisters zingt Engelstalige songs, vierstemmig en à capella

In Den Hoorn bent u uitgenodigd bij een heel bijzondere kraam op de streekmarkt. Wat we hier hebben vind je écht n-e-r-g-e-n-s anders. Nieuwsgierig geworden? Een piepklein tipje van de sluier dan: het is vooral LEKKER! Groetjes van de mensen van Kerk voor de Buurt.

Mocht u op zondagmorgen 18 juni heerlijk vroeg uit de veren zijn en op de fiets of te voet langs het kerkje van 't Woudt komen: kijk vooral eens om een hoekje als de kerk gebruikt wordt waarvoor hij gebouwd is. U mag gewoon naar binnen, even gaan zitten en komen luisteren naar het zingen, of het prachtige orgel. U kunt ook weer weggaan wanneer u dat wilt, want de deuren blijven open. Vanaf een uur of half 10 kunt u terecht.

 

Elke éérste zaterdag van de maand, nu weer op
6 mei, van 10.00 tot 13.00 uur in De Rijstuin.

Inzameling en verkoop van goede gebruikte kinderspullen voor de leeftijd tot 10 jaar. Boekjes, speelgoed, spellen, kleding, fietsjes, meubeltjes, auto- en fietsstoeltjes etc. Alles is waardevol! De opbrengst gaat voor 50% naar Stichting Jarige Job, die het voor ieder kind mogelijk wil maken een gewone verjaardag te vieren. De rest van de opbrengst is voor activiteiten van de kerk.

 

Graag nodigen wij u uit voor de oprichtingsbijeenkomst van de Stichting Vrienden van de Woudtse kerk. De Stichting gaat zich inzetten voor het behoud van dit bijzondere, eeuwen oude, kerkje. Zij wil door middel van fondsenwerving een bijdrage leveren aan het onderhoud van deze parel van 't Woudt.

Om de oprichting van de stichting te vieren zal Jacques Moerman op zaterdag 20 mei een lezing geven over de geschiedenis van de kerk. Hij is historicus en schrijver van het boek 't Woudt. Daarna nodigen wij u van harte uit voor een kopje koffie in de naastgelegen Hooiberg en krijgt u de mogelijkheid om de kerk en haar toren te bezichtigen onder leiding van een van de bouw- en restauratiedeskundigen van de kerk.

De lezing vindt plaats in de Woudtse kerk, ontvangst is vanaf 18.30 uur met orgelmuziek van Albert Moerman. De lezing start om 19.00 uur.

Wilt u meer weten over de stichting of wilt u vriend worden, ga dan naar de website vriendenwoudtsekerk.nl.

 

De avonddienst op zondag 30 april is een zangdienst in de Woudtse kerk met gospelgroep Reveil uit 's-Gravenzande, onder leiding van Jaap de Groot. De kerkdienst wordt geleid door dominee Wegman uit Zeist.

Aanvang 19.00 uur. Een ieder is van harte welkom!

 

Witte Donderdag
Donderdag 13 april is er om 19.30 uur dienst in de Woudtse kerk. In deze dienst wordt het Heilig Avondmaal gevierd. Voorganger is ds. G.J. Stougie uit Berkel en Rodenrijs.

Goede Vrijdag
Vrijdag 14 april is er om 19.30 uur dienst in De Rijstuin. Deze dienst heeft de vorm van een avondgebed. Dat betekent dat er een doorgaande lezing uit de Bijbel is, afgewisseld met liederen, gebeden en stilte. Voorganger is ds. M.A.D. Noordzij- Hijweege uit Maassluis.

Stille Zaterdag - Paaswake
Zaterdag 15 april is er om 21.00 uur een Paaswake in de Woudtse kerk. In deze dienst wordt veel gezongen en gelezen. Er is geen meditatie of preek. De nieuwe paaskaars wordt binnengebracht, er is een doopgedachtenis en er wordt 'lopend' Avondmaal gevierd. Voorganger is ds. E. Dibbets- van der Roest uit Schipluiden.

1e Paasdag
Zondag 16 april is er 's morgens om 10.00 uur een gezinsdienst in de Woudtse kerk. Voorganger is ds. J.M. Aarnoudse uit Dordrecht.

 

Op zaterdag 22 april houdt onze diaconie een kledinginzamelingsactie voor Dorcas. We staan zoals gebruikelijk van 9.00 tot 12.00 uur op het Koningin Julianaplein in Den Hoorn ter hoogte van het gezondheidscentrum. Een hele goede reden dus om uw kledingkast eens uit te zoeken! Ook goede schoenen en huishoudtextiel zijn overigens zeer welkom.

Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Een deel van de kleding gaat naar de mensen in de projecten van Dorcas. Het grootste deel van de kleding wordt verkocht. Met de opbrengst hiervan ondersteunt Dorcas inkomensprojecten in zowel Oost-Europa als Afrika. In die projecten krijgen mensen trainingen en opleidingen waarmee zij een eigen inkomen kunnen verdienen. De tweedehandskleding biedt hun dus een eersteklas toekomst!

 

Klik voor uitvergrotingDit jaar wordt voor de 40e maal een serie 'Zomeravondconcerten' georganiseerd in de prachtige Woudtse kerk. De jubileumserie bestaat ter gelegenheid van deze bijzondere gebeurtenis niet uit vijf maar uit zeven concerten, waarvan twee op de zaterdagmiddag. Nieuw is ook een masterclass voor jonge getalenteerde violisten, blokfluitisten en klavecinisten. Masters zijn leden van ensemble Radio Antiqua, prijswinnaar op het Internationale van Wassenaerconcours 2016.

Aan de serie werken nationale en internationale topmusici mee zoals blokfluitist Erik Bosgraaf, violiste Cecilia Bernardini, harpiste Masumi Nagasawa, fortepianist Pieter-Jan Belder en vele anderen. Ook werken Musica Temprana, het beroemde Narratio Quartet en Radio Antiqua mee.

Alle informatie over de concerten, reserveren, programma’s en dergelijk is te vinden op de speciale website voor de Zomeravondconcerten in 't Woudt.

 
Meer artikelen...