Agenda
<< April 2017 >> 
 zo  ma  di  wo  do  vr  za 
      
  3  4  5  6  7  8
1112
1718192021
242526272829
      

Nieuws

De avonddienst op zondag 30 april is een zangdienst in de Woudtse kerk met gospelgroep Reveil uit 's-Gravenzande, onder leiding van Jaap de Groot. De kerkdienst wordt geleid door dominee Wegman uit Zeist.

Aanvang 19.00 uur. Een ieder is van harte welkom!

 

Witte Donderdag
Donderdag 13 april is er om 19.30 uur dienst in de Woudtse kerk. In deze dienst wordt het Heilig Avondmaal gevierd. Voorganger is ds. G.J. Stougie uit Berkel en Rodenrijs.

Goede Vrijdag
Vrijdag 14 april is er om 19.30 uur dienst in De Rijstuin. Deze dienst heeft de vorm van een avondgebed. Dat betekent dat er een doorgaande lezing uit de Bijbel is, afgewisseld met liederen, gebeden en stilte. Voorganger is ds. M.A.D. Noordzij- Hijweege uit Maassluis.

Stille Zaterdag - Paaswake
Zaterdag 15 april is er om 21.00 uur een Paaswake in de Woudtse kerk. In deze dienst wordt veel gezongen en gelezen. Er is geen meditatie of preek. De nieuwe paaskaars wordt binnengebracht, er is een doopgedachtenis en er wordt 'lopend' Avondmaal gevierd. Voorganger is ds. E. Dibbets- van der Roest uit Schipluiden.

1e Paasdag
Zondag 16 april is er 's morgens om 10.00 uur een gezinsdienst in de Woudtse kerk. Voorganger is ds. J.M. Aarnoudse uit Dordrecht.

 

Op zaterdag 22 april houdt onze diaconie een kledinginzamelingsactie voor Dorcas. We staan zoals gebruikelijk van 9.00 tot 12.00 uur op het Koningin Julianaplein in Den Hoorn ter hoogte van het gezondheidscentrum. Een hele goede reden dus om uw kledingkast eens uit te zoeken! Ook goede schoenen en huishoudtextiel zijn overigens zeer welkom.

Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Een deel van de kleding gaat naar de mensen in de projecten van Dorcas. Het grootste deel van de kleding wordt verkocht. Met de opbrengst hiervan ondersteunt Dorcas inkomensprojecten in zowel Oost-Europa als Afrika. In die projecten krijgen mensen trainingen en opleidingen waarmee zij een eigen inkomen kunnen verdienen. De tweedehandskleding biedt hun dus een eersteklas toekomst!

 

Klik voor uitvergrotingDit jaar wordt voor de 40e maal een serie 'Zomeravondconcerten' georganiseerd in de prachtige Woudtse kerk. De jubileumserie bestaat ter gelegenheid van deze bijzondere gebeurtenis niet uit vijf maar uit zeven concerten, waarvan twee op de zaterdagmiddag. Nieuw is ook een masterclass voor jonge getalenteerde violisten, blokfluitisten en klavecinisten. Masters zijn leden van ensemble Radio Antiqua, prijswinnaar op het Internationale van Wassenaerconcours 2016.

Aan de serie werken nationale en internationale topmusici mee zoals blokfluitist Erik Bosgraaf, violiste Cecilia Bernardini, harpiste Masumi Nagasawa, fortepianist Pieter-Jan Belder en vele anderen. Ook werken Musica Temprana, het beroemde Narratio Quartet en Radio Antiqua mee.

Het eerste concert vindt plaats op zaterdag 13 mei om 16.00 uur.
Alle informatie over de concerten, reserveren, programma’s en dergelijk is te vinden op de speciale website voor de Zomeravondconcerten in 't Woudt.

 

De stichting Vrienden van de Woudtse kerk begint steeds meer gestalte te krijgen. Inmiddels is de website in de lucht: www.vriendenwoudtsekerk.nl. Op deze site staan de activiteiten vermeld naast allerlei wetenswaardigheden. Ook kunt u zich via de site aanmelden als vriend. Op zaterdag 20 mei organiseert de stichting een eerste activiteit. De avond begint met een lezing van Jacques Moerman in de kerk en vervolgens is er een gezellig samenzijn in de kerk en tevens in "De Hooiberg", met verrassende informatie over de kerk en met name het onderhoud van de kerk. Uiteraard wordt u daarbij graag uitgenodigd om de stichting financieel te steunen.

 

Op 17 juni zal de Woudtse kerk geopend zijn van 10.00 tot 16.00 uur, waar u, inmiddels volgens traditie, op de Midden Delfland dag kunt aanschuiven aan een gezellig aangeklede tafel voor een kopje koffie of thee met iets lekkers. De heer IJs van Woerden, geboren en getogen op 't Woudt, is aanwezig om u rond te leiden in en rond de kerk. Van 11.00 tot 12.00 uur zal Caitlin de Nies op de harp spelen en in de middag zal het orgel bespeeld worden door Peter Verhoeks. Verder is er een optreden van zanggroep FEM. U bent van harte welkom.

In Den Hoorn bent u uitgenodigd bij een heel bijzondere kraam op de streekmarkt. Wat we hier hebben vind je écht n-e-r-g-e-n-s anders. Nieuwsgierig geworden? Een piepklein tipje van de sluier dan: het is vooral LEKKER! Groetjes van de mensen van Kerk voor de Buurt.

Mocht u op zondagmorgen 18 juni heerlijk vroeg uit de veren zijn en op de fiets of te voet langs het kerkje van 't Woudt komen: kijk vooral eens om een hoekje als de kerk gebruikt wordt waarvoor hij gebouwd is. U mag gewoon naar binnen, even gaan zitten en komen luisteren naar het zingen, of het prachtige orgel. U kunt ook weer weggaan wanneer u dat wilt, want de deuren blijven open. Vanaf een uur of half 10 kunt u terecht.

 

Waarom zou je bidden? En hoe doe je dat eigenlijk? Daar gaat de jeugddienst op zondag 2 april om 19.00 uur over. Met een frisse jeugddienstcommissie proberen we je te verrassen! Het wordt een laagdrempelige en levendige dienst, waarin je zelf iets te zeggen hebt. Niet schrikken, we beloven je dat het niet eng wordt...

Spreker Laurens Lagerwerf neemt de preek voor z'n rekening en Karel Sleurink speelt piano.
We hopen je dan te zien, in De Rijstuin!

 

U bent van harte welkom op het jaarfeest van CJV 't Zoldertje op zaterdag 11 maart 2017 in De Hoornbloem. Om 19.00 uur start de kaartverkoop en om 19.30 uur begint het programma. Net zoals elk jaar is er onder andere een quiz, een talentenshow, en zijn er heel veel prijzen en optredens in combinatie met Jongerentheater "Omdat Het Kan"!!

De kaarten voor het jaarfeest worden uitsluitend verkocht op de avond zelf bij de ingang van de zaal. Kaarten zijn voor € 5,00 p.p. verkrijgbaar op 11 maart vanaf 19.00 uur. Toegang voor kinderen die geen lid zijn van de club kost € 2,00. Pinnen is niet mogelijk en wij verzoeken u vriendelijk zoveel mogelijk gepast te betalen. Een welkomstdrankje is bij de prijs inbegrepen!

 

De Rooms-Katholieke parochie organiseert tijdens de lijdensweken bezinningswandelingen beurtelings in de kernen Maasland, Schipluiden en Den Hoorn. Iedereen is uitgenodigd om hieraan mee te doen! De wandelingen in Den Hoorn starten altijd om 9.00 uur in de Eénhoorn (parochiezaal naast de RK-kerk) met een kort bezinningsmoment, en duren ongeveer 30-40 min. Ook is er aandacht voor één of meer hulpprojecten. Daarna drinken we koffie of thee met elkaar en praten nog even na. Soms doen we dit ook in De Rijstuin.
De data:

woensdag 1 maart
zaterdag 4 maart
woensdag 8 maart
zaterdag 11 maart
woensdag 15 maart
zaterdag 18 maart
dinsdag 21 maart
vrijdag 24 maart bezinningsmoment door Ds. E. van Bolhuis- Szabo en koffiedrinken in De Rijstuin
dinsdag 28 maart
vrijdag 31 maart bezinningsmoment door Ds. E. van Bolhuis- Szabo en koffiedrinken in De Rijstuin
maandag 3 april
donderdag 6 april

Zo gaan we met elkaar op weg naar Pasen. Loopt u mee?

 

Bericht van Wim van den Burg d.d. 22 februari 2017:

De droogte in Oost-Afrika heeft een alarmfase bereikt. In Mpeketoni is er een zeer groot tekort aan water, omdat er al bijna een jaar geen regen is gevallen. Mens en dier zijn in gevaar! Vee en wild verhongeren. In de regio waarin het Kenia Project werkzaam is, wordt er ook door veel mensen honger geleden. De afgelopen tijd heb ik hierover bericht en eveneens foto's laten zien. Wij kunnen dit niet lijdzaam aanzien zonder actie te ondernemen. Farmers' Court en Tamani Junior School zijn de enige plekken waar nog steeds voldoende water is vanwege de boreholes, maar onder de leerlingen van de school en onze werknemers heerst wel honger. Wij kunnen niet iedereen helpen, maar wel velen en daarom hebben we een noodhulp plan opgezet. Daarbij beperken we ons tot de gezinnen, die horen bij de leerlingen van Tamani en de werknemers van Farmers' Court.

Er is een overlevingspakket samengesteld, dat er als volgt uit ziet:


Afspraken:

  1. Er wordt geen onderscheid gemaakt en elk gezin krijgt een pakket op basis van 2 volwassenen en 4 kinderen. Het betreft hulp aan 350 gezinnen, dus ongeveer 2.000 mensen.
  2. Alleen gezinnen behorend bij Farmers’ Court en Tamani komen in aanmerking.
  3. Een overlevingspakket kost in Kenia omgerekend 70 euro en is voldoende voor 6 weken.
  4. Op Tamani zijn er ook enkele gezinnen, die niet zo ernstig getroffen zijn en die worden aangespoord het pakket door te geven aan mensen, die het moeilijker hebben dan zij.
  5. Alles wordt in eigen beheer door het Kenia Project geregeld en georganiseerd.
  6. Indien u wilt sponsoren kunt u elk willekeurig bedrag beschikbaar stellen. Ook kleine giften zijn welkom. Het is mogelijk om volledige pakketten te sponsoren. Dan kan desgewenst uw pakket gekoppeld worden aan gezinnen, die u een bericht van ontvangst kunnen sturen.
  7. Afhankelijk van het succes van de actie wordt bepaald hoeveel en welke gezinnen kunnen worden geholpen. Hopelijk hoeven wij die keuzes niet te maken indien er voldoende steun binnenkomt.
  8. Er komt niets in handen van onbevoegden en er wordt nauwlettend toezicht gehouden op een eerlijke verdeling.
  9. U kunt uw bijdrage op 2 manieren storten:
  a) St. Tuko Pamoja voor Kenia, NL56 RABO 0147 406 552 (ANBI met fiscaal voordeel)
  b) St. Ontwikkelingshulp Kenia, NL32 RABO 0323 279 333 (indien fiscaal voordeel niet nodig is)

Zie de website van Wim van den Burg voor meer informatie over zijn werk in Mpeketoni.

 
Meer artikelen...