Agenda
<< November 2017 >> 
 zo  ma  di  wo  do  vr  za 
     2  3
  6  7  8  91011
131415161718
202122232425
27282930  

Nieuws

Het is in onze gemeente een goede gewoonte om op de laatste zondag van het kerkelijk jaar de personen te gedenken die ons in het afgelopen kerkelijk jaar door de dood zijn ontvallen. Wij gedenken allen die tot onze gemeente hebben behoord of zich met onze gemeente verbonden voelden. Ook gedenken wij personen van wie gemeenteleden het op prijs stellen dat hun namen worden genoemd.

Tijdens de dienst worden de namen van onze overleden dierbaren genoemd. Na het noemen van iedere naam wordt aan de Paaskaars - het symbool van de aanwezigheid van de verrezen Christus - een kleine kaars aangestoken. Het licht van deze kaarsen mogen we zien als een symbool van het Licht van de verrezen Christus en de opstanding die wij verwachten. De kerkenraad geeft aan gemeenteleden die het op prijs stellen gelegenheid namen te noemen van overleden familie, vrienden of verbondenen om deze personen in de dienst van gedachtenis der gestorvenen te gedenken.

 

Je maakt je weleens zorgen. Over school, je uiterlijk, toekomst, karakter, iets dat je gezegd hebt, of je wel leuk genoeg bent, er wel bij hoort, je haar wel goed zit, noem maar op. Je zegt op van alles continu “boeiuh!”, maar intussen... In de Bijbel gaat het over mensen zoals jij, die zich weleens (vaak) zorgen maken. Daar heeft God iets over te zeggen. Benieuwd? Zorg dat je 3 december om 19.00 uur in De Rijstuin bent om zijn boodschap te horen.

Spreker: Ewout van Oosten
Band: Heart of Unity

 

Op zaterdag 16 december wordt dit Kerstoratorium uitgevoerd in de HH Antonius en Corneliuskerk in Den Hoorn. De avond begint om 19.00 uur. Een groot koor met een ad hoc orkest doen die avond weer mee. Het geheel wordt georganiseerd door Ineke Willems en Sonja Nowee.

In het kerstoratorium "De Verhalen" vertellen Gabriël, Maria, Elizabeth, Jezus, de herders, de wijzen en Simeon op hun eigen manier het verhaal van Kerstmis. De belofte van een nieuw begin waarin God ons nabij zal zijn (de boodschap van de engel), het geloof dat de wereld zal omwentelen (het Magnificat), de hoop op vrede onder mensen (de herders), het vermoeden dat je niet alleen bent op je wondere levensreis (de wijzen), de wetenschap dat het goed zal zijn aan het eind (Simeon). Belangrijker dan die overgeleverde verhalen zijn onze eigen verhalen. Die verhalen van toen zijn wij. Onze ervaringen van momenten waarop je gesterkt werd in je geloof en je hoop, zoals de spelers in de kerstverhalen. De geboorte van Jezus krijgt pas betekenis als hún verhalen gaan samenvallen met onze verhalen, met wat we zelf beleven, geloven, hopen - maar ook met wat ons tot twijfel brengt en bezorgd maakt. Een rode draad in "De Verhalen" is dat die God nabij komt om mensen te bevrijden, hoe dan ook. Een tweede rode draad is dat het kleine meer is dan het grote. Dat mag een droom zijn, een visioen zoals in het Magnificat. Het is ook werkelijkheid in de geboorte van het kind. Zoals ouders het soms verwoorden: de geboorte van je kind is het grootste wat je kan overkomen - juist omdat het zo klein en weerloos is. Met de geboorte van Jezus is de wereld niet radicaal veranderd. Nog steeds wordt onze aarde bedreigd. Kerstmis is uiteindelijk vooral droom, hoop en verwachting. Het oratorium begint met Simeon, die uitzag naar de dag van troost voor Israël, en het eindigt met diezelfde Simeon. Zijn verwachting wordt de onze. Wachten gaat niet voorbij. Na de pauze zijn er weer de bekende kerstliederen, een levende stal, voor iedereen een reden om te komen.

 

Op vrijdag 27 oktober van 19.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 28 oktober van 9.00 tot 17.00 uur is er in De Rijstuin een rommelmarkt!

De opbrengst is bestemd voor het opknappen en restylen van De Rijstuin. Onder het genot van koffie/thee/fris met iets lekkers of een heerlijk broodje kunt u tegen een schappelijke prijs spulletjes uitzoeken, zoals kleine meubeltjes, potten en pannen, vazen en bloempotten, servies, glaswerk, kleding, boeken en speelgoed.

Om spullen in te leveren kunt u terecht op:
maandag 23 oktober 19.00-21.00 uur;
woensdag 25 oktober 14.00-16.00 en 19.00-21.00 uur;
donderdag 26 oktober 19.00-21.00 uur.

Bent u niet in de gelegenheid om spullen langs te brengen komen we deze natuurlijk bij u op halen.

 

Op zondag 1 oktober om 10 uur in de Woudtse kerk gaat het over Zacheüs. Je weet wel, die tollenaar. Iemand die voor de vijand werkte. En ook nog eens tevéél tol liet betalen om er zelf rijk van te worden. Voor zo iemand zou je toch geen goed woord over hebben! Hoezo dan "Niet verkeerd...!"?

Proponent mw. Voskuil-Dijkshoorn leidt de dienst en onze eigen organist Albert Moerman speelt op het orgel. Er is kindernevendienst voor de kinderen die in groep 1 t/m 4 van de basisschool zitten. De oudere kinderen blijven in de kerk. Voor de jongere kinderen is er oppas.

Welkom!

 

YES, maandagmiddag 25 september begint de MaandagMiddagBijbelClub weer!

Alle kinderen van groep 7 en 8 zijn uitgenodigd!
(Dus niet alleen de kinderen ‘van de kerk’; breng vooral je vriendje of vriendinnetje mee!)
Met elkaar zorgen we voor een knallende en spetterende start!

En, mocht u of jij zin hebben om een keer - of vaker - mee te doen… kom gewoon om ongeveer kwart over 3 binnen lopen in Het Koetshuis, Lookwatering 44a!

Welkom! Ria en Willeke

 

Aanstaande zondag 3 september vanaf 15.00 uur speelt Matthijs Vlaardingerbroek de kindervoorstelling "De verborgen schat" in de dorpskerk van Schipluiden. Als naastgelegen gemeente kregen wij in het bijzonder de uitnodiging om erbij te zijn. Matthijs komt ook weleens bij ons, en dat is altijd erg grappig en heel goed. Van harte welkom dus! De toegang is gratis.

 

Op zondag 10 september starten we het kerkelijk seizoen met het landelijke thema 'Kerkproeverij, een open huis'.

U kunt 'weer eens een keer', gewoontegetrouw of misschien voor het eerst een kerkdienst komen meemaken in de kerk van 't Woudt. De dienst begint om 10.00 uur en iedereen is welkom. Omdat wij tijdelijk geen eigen predikant hebben is er een gastvoorganger, dominee Treuren uit Pijnacker. Tijdens de dienst kunt u ook proeven aan de diversiteit van activiteiten binnen onze gemeente. Met name het jeugdwerk wordt toegelicht. Ook wordt gewerkt aan een nieuw jaarboekje waarin alle activiteiten van onze gemeente voor het komende seizoen zijn opgenomen. Na de kerkdienst is er een proeverij van taarten en baksels. Om dat mogelijk te maken is er een heuse taartenbakwedstrijd uitgeschreven! Onder het genot van koffie, thee of frisdrank kunt u van al het lekkers genieten. Na de koffieronde is er een spel-evenement waaraan het hele gezin kan meedoen. En dat is nog niet alles, na afloop van het spel-evenement is het idee om met degenen die willen meelunchen van elkaars lunchpakketje te proeven. Dat wordt een grote verrassing!

Het thema Kerkproeverij komt op deze ochtend in ieder geval helemaal tot z'n recht, en 'open huis' spreekt voor zich; we hopen dat we naast de vaste bezoekers ook anderen kunnen verwelkomen in deze kerkdienst.

 

Tijdens de oecumenische Vredesdienst op 17 september om 10.00 uur in 't Woudt hopen we een gelegenheidscantorij te hebben onder leiding van Albert Moerman. Daarom een oproep aan allen die graag willen meezingen. Er wordt drie keer gerepeteerd, steeds op maandag om 19.30 uur in De Eénhoorn (de ruimte naast de Katholieke Kerk). Het gaat om 28 augustus, 4 september en 11 september. Opgeven is niet nodig.

Door als leden van de verschillende kerken samen deze cantorij te vormen, wordt het oecumenisch aspect nog extra benadrukt. Hartelijk uitgenodigd door de oecumenische stuurgroep!

 

Wát zijn wij gezegend!

…met zó'n rijke gemeente! Vrijwilligers in alle maten en leeftijden, gulle gevers, mensen die bidden en mensen die bemoedigen. En niet op de laatste plaats: al die 133 (!!) kinderen die erbij wilden zijn vorige week. De vakantiebijbelweek was een feestje. Een feest om aan bij te mogen dragen en een feest voor de kinderen. En we stellen ons zo voor dat onze Heer ook kon genieten van die heerlijke zingende kinderstemmen, de saamhorigheid in de gemeente en het lef van onbekenden die gewoon kwamen meedoen. We mochten ruim zestig nieuwe kinderen verwelkomen! We kijken  terug op drie prachtige dagen, tot eer van God. En we dánken Hem voor de zegen die we hierbij kregen en de Geest die bij ons was. We zullen de foto’s en filmpjes er nog vaak op nakijken. We zijn dankbaar voor en naar alle gemeenteleden die een steentje hebben bijgedragen!

Alle foto's van de VakantieBijbelWeek staan online en zijn nu te bekijken!
Credits dag 1 en 3: Mariët Mostert
Credits dag 2: Marian van der Velden

Veel foto's zijn ook op Facebook gepubliceerd. Als bonus zijn daar ook wat filmpjes te vinden!


 
Meer artikelen...