info@woudtsekerk.nl
Protestantse Gemeente 't Woudt - Den Hoorn
Protestantse Gemeente 't Woudt - Den Hoorn

Sociale maatjes voor statushouders gezocht

In het kader van kerk voor de buurt worden er sociale maatjes voor statushouders gezocht.

Samen wat drinken, vertellen over een winkel in de buurt of een keer mee naar de sportvereniging. Een sociaal maatje is een belangrijke steun in de rug voor iemand die zijn of haar draai nog moet vinden in onze gemeente. In Den Hoorn zijn we op dit moment op zoek naar meerdere mensen die een sociaal maatje willen zijn van een statushouder. Drie Eritrese jongemannen van rond de 30 jaar hebben aangegeven graag een maatje te willen, het liefst een man. Ook twee Syrische vrouwen hebben aangegeven graag een maatje te willen, het liefst een vrouw. Eén vrouw heeft een man en twee jonge kinderen, de andere vrouw is halverwege de twintig en getrouwd. Verder zoeken we nog een vrouw die een jongedame van 16 jaar wil leren fietsen.

Statushouders worden met de administratie geholpen door Participe. Er blijft dan nog veel te vertellen en ervaren over het wonen en meedoen in Midden-Delfland over. Afhankelijk van de behoefte en mogelijkheden van beiden wordt een afspraak gemaakt. In het begin is dat soms wekelijks of eens in de twee weken, later is dat vaak wat minder.

Wil je meer weten over wat het is om een maatje te zijn? Of zie je het al zitten? Neem dan contact op met Sandra van der Meer van Stichting Welzijn Midden-Delfland via tel. 010-5918052 s.vandermeer@swmd.nl.