info@woudtsekerk.nl
Protestantse Gemeente 't Woudt - Den Hoorn

Aanpassingen kerkdiensten en activiteiten vanwege lockdown

U heeft ongetwijfeld de toespraak van premier Rutte gezien of ervan gehoord. We hebben hier als kerkbestuur over vergaderd. Het beleid van de regering is erop gericht het aantal fysieke contactmomenten tussen personen te minimaliseren. Voor ons als christenen een moeilijke opgave. We hechten immers aan de samenkomst. Tegelijkertijd hebben we ook een verantwoordelijkheid naar de samenleving en kunnen wij een bijdrage leveren aan de huidige crisis door ook de contacten te beperken. De Protestantse Kerk Nederland heeft op de website aangegeven dat online vieringen de voorkeur genieten. Wij nemen dat advies over en zullen in ieder geval tot 19 januari alle diensten alleen online aanbieden. U kunt in die periode dus niet meer reserveren om de dienst in ons kerkgebouw mee te vieren.

Deze beslissing hebben we genomen met pijn in ons hart. We beseffen hoe belangrijk het is om met elkaar samen te komen. We voelen het gemis dat dat deze periode niet kan, ook juist met Kerst. Toch geloven we dat de Heilige Geest ook werkt op andere manieren, juist ook in deze tijd. Laten we bidden om een open hart en voor open ogen. Christus komt.

Door deze aanpassing komt een aantal activiteiten en diensten te vervallen: het kerstfeest van de kindernevendienst en de extra dienst op zondagmiddag 20 december, de extra dienst in de middag van 24 december en de avonddiensten in januari. Kringwerk, vergaderingen en andere bijeenkomsten doen we voorlopig alleen online. Gelukkig hebben we veel mogelijkheden om elkaar op andere manieren te ontmoeten.

We nodigen iedereen van harte uit om de Kerstdiensten online mee te maken.
Het thema van de diensten met Kerst is: Immanuel –  God met ons! Het zal een Kerst zijn die voor velen stiller/eenzamer is dan anders, op afstand van mensen die we graag dichtbij ons hadden gehad. Ook al zijn allerlei mensen niet bij ons, in Jezus is God juist wel dichtbij ons gekomen: God met ons. Dat vieren we. Hij laat ons niet alleen.

Het zijn diensten van en door ons allen. In beide diensten zitten verschillende bijdragen van gemeenteleden. Onder andere filmpjes van gemeenteleden die de afgelopen tijd opgenomen zijn. We zien ook uit naar de digitale samenzang, zie de nieuwsbrief voor meer informatie. We streven ernaar dat iedereen online zo goed mogelijk betrokken kan zijn en we zo toch samen Kerst kunnen vieren.

Hieronder de kerkdiensten die u komende weken online kunt meebeleven.

donderdag 24 december20.30u online
vrijdag 25 december10.00u online gezinsdienst
zondag 27 december10.00u online
donderdag 31 december19.30u online
zondag 3 januari10.00u online

De website is bijgewerkt, dus ook verder vindt u alleen nog de kerkdiensten die (online) doorgang vinden.