info@woudtsekerk.nl
Protestantse Gemeente 't Woudt - Den Hoorn

Versoepelingen richtlijnen Corona

Op 2 juni heeft de PKN de richtlijnen voor kerkdiensten en gemeente-activiteiten aangepast. Dit in navolging van de aanpassingen van de landelijke richtlijnen. De betekent voor onze gemeente dat we bij de kerkdiensten weer iets meer bezoekers kunnen ontvangen, dat we elkaar weer iets makkelijker kunnen ontmoeten en dat we met elkaar het slotlied van een kerkdienst meezingen!

Als kerkenraad zijn we blij met deze mogelijkheden.

Wat blijft:

• 1,5 m afstand houden
  • Gezondheidscheck bij de ingang
  • Reserveren en toewijzen van plaatsen
  • Een lijst bijhouden van de aanwezigen
  • Hygiëne-maatregelen
  • Gebruik van mondkapjes bij verplaatsing in de gebouwen
  • Twee voorzangers in de dienst
  • Ventilatie-instructie
  • Schoonmaken na iedere activiteit

Wat kan:

• Uitbreiden van de aantallen aanwezigen passend binnen het maximale aantal per ruimte dat is aangegeven in het gebruiksplan. Dit maximale aantal is berekend zodat 1,5 m afstand houden mogelijk is.
  • Activiteiten in De Rijstuin: kringen, vergaderingen, MMBC, sportgroepje, CJV.
    NB: Denk aan registratie, 1,5 meter afstand, maximale aantal bezoekers per ruimte, ventilatie, schoonmaken, mondkapjes, enz. Activiteiten die eerst in de consistorie plaatsvonden, zullen nu meestal alleen in de grote zaal kunnen.
  • Tijdens een activiteit kan weer koffie gedronken worden waarbij iedereen op z’n plek blijft zitten en waarbij één persoon de koffie inschenkt voor de hele groep.
  • Voor de jongeren tot 18 jaar gelden geen beperkende maatregelen meer. Voor de leiding wel, wanneer de leiding ouder is dan 18 😉

Bij iedere activiteit is duidelijk wie de coördinator is. Iedere groep is verantwoordelijk om de ruimte netjes en schoon achter te laten.
Vragen over reservering van De Rijstuin kun je stellen door te mailen naar cvk@woudtsekerk.nl.

We hopen dat er weer veel goed ontmoetingen zullen zijn!