Uit de escape room? Bezig met de Bijbel!

·

Hoe kom ik hieruit? Er ligt een briefje op tafel met cijfers. Zijn het sommen? Er ligt een Bijbel. We vinden puzzelstukjes. Snoepjes die letters moeten vormen. Er staan kasten met codes erop. Alles blijkt te verwijzen naar Bijbelteksten. Daarmee moet de code te kraken zijn. Wat een ontdekkingstocht!

Uw Woord is een lamp voor mijn voet. De Bijbel wil je de juiste weg wijzen. Maar het is niet altijd makkelijk om bezig te gaan met de Bijbel. Gelukkig was Barbara Broeren er om ons wegwijs te maken. Allereerst: waarom zou je de Bijbel lezen? Barbara vertelde dat de Bijbel een kompas is. De tien geboden willen bijvoorbeeld richting geven, zodat je een goed leven leidt. Door de Bijbel leer je ook jezelf kennen. Er zijn teksten die je een spiegel voorhouden. Die precies lijken te beschrijven hoe je in elkaar zit. Tenslotte hoor je God spreken door de Bijbel en leer je Hem kennen door eruit te lezen.

Stel dat je bezig wilt gaan met de Bijbel. Dat je aan de ontdekkingstocht begint. Hoe pak je dat aan? Dat kan op talloze manieren. Alleen, samen, met hulp van apps en dagboeken. Tijdens de dienst hebben we wat uitgeprobeerd. Aan het einde kreeg iedereen een hand-out “Bezig met de Bijbel” en een boekenlegger (plaatjes rechts) mee met allerlei tips.

Goede reis! Zullen we elkaar nog eens vragen of het lukt? En wat we vinden?