info@woudtsekerk.nl
Protestantse Gemeente 't Woudt - Den Hoorn
Protestantse Gemeente 't Woudt - Den Hoorn

Herdenking 4 en 5 mei: uitnodiging

Het 4 en 5 mei comité van Midden-Delfland o.l.v. onze voormalig dorpsgenoot Bertran van Paassen nodigt u van harte uit voor de volgende herdenkingsmomenten: 

Op 4 mei vindt er om 15.30 uur een herdenking plaats bij de Theo van der Stap brug. Dit is de loop- en fietsbrug over de Lookwatering die sinds afgelopen februari is vernoemd naar deze verzetsstrijder uit Den Hoorn. Hij overleed op 3 mei 1942 op 27-jarige leeftijd. In het verzet pleegde Van der Stap spionage voor de Engelsen. Ook zou hij wapens hebben gesmokkeld. In april 1941 werden hij en de andere verzetsstrijders uit zijn groep door de Duitsers gevangen gezet. Een jaar zijn zij allen gedood. 

 Op  4 mei vindt er om 19.00 uur een herdenkingsdienst plaats in de Dorpskerk van Schipluiden. Bij mijn bevestiging & intrede kreeg ik als bijzonder welkomstcadeau het verzoek of ik in deze dienst wilde voorgaan in gebed. Dat doe ik graag. Na de dienst gaan wij in een stille tocht naar het monument waar we twee minuten stilte houden. Aansluitend is er gelegenheid voor koffie en ontmoeting in de Dorpshoeve. 

Ik zou het mooi vinden als velen van ons aanwezig kunnen zijn bij deze gelegenheden. Het gaat tenslotte ook om Hoornse slachtoffers die herdacht worden. Van harte welkom.