info@woudtsekerk.nl
Protestantse Gemeente 't Woudt - Den Hoorn
Protestantse Gemeente 't Woudt - Den Hoorn

Kinderbeurs

Kinderbeurs tijdens corona

Op de kinderbeurs vindt u goede gebruikte kinderspullen (0 tot 10 jaar), zoals kleding, speelgoed en meubels. Om zoveel mogelijk spreiding te hebben van bezoekers, hanteren we bredere openingstijden. De Kinderbeurs is niet alleen de eerste zaterdag van de maand open, maar ook de vrijdag ervóór.

vrijdag15.00 – 18.00 uur
19.00 – 21.00 uur
zaterdag09.00 – 12.00 uur

Op deze uren kunnen er ook weer goede gebruikte spullen voor kinderen tot 10 jaar worden ingeleverd, en in de gereedstaande auto geplaatst. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om de spullen te komen brengen, neem dan contact met ons op.

Voor de vrijwilligers en bezoekers zijn de bekende Corona regels van kracht, (die staan zowel binnen als buiten vermeld), met hier als extra:

  • kom alleen (neem ook geen kinderen mee)
  • gebruik van een boodschappen mandje is verplicht
  • volg zoveel als mogelijk de éénrichting looproute
  • betaal per pin, het liefst contactloos
  • is het te druk, kom op een ander moment terug

De doelen blijven hetzelfde: 50% voor de kerk, 25% voor Stichting Kinderen van de Voedselbank en 25% voor Stichting Droom je Thuis in het Westland.

Voor vragen of suggesties: info@woudtsekerk.nl.

Kinderbeurs

Elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 13.00 uur is De Rijstuin omgetoverd tot Kinderbeurs “Het kleine P-rijsje”.

Tijdens verkoopdagen kunt u spullen inleveren van 8.00 tot 13.00 uur in De Rijstuin. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om de spullen te komen brengen, neem dan contact met ons op.

Op de kinderbeurs vindt u goede gebruikte kinderspullen (0 tot 10 jaar), zoals kleding, speelgoed en meubels. De opbrengst van 2019 is voor Stichting Kinderen van de Voedselbank, Stichting Droom je Thuis, eventueel overige doelen en de helft is bestemd voor de kerk.

Achtergrond

In onze kerkelijke gemeente was al langer belangstelling voor het opstarten van een kringloopwinkel. Het zou inkomsten moeten genereren voor de kerk, diaconale en andere sociale doelen. Daarnaast was het doel om een sociale ontmoetingsplek te zijn en hergebruik van spullen te stimuleren. Aanvankelijk werd gezocht naar een te huren ruimte van ca. 300m2. Een dergelijke ruimte bleek niet alleen te duur, maar ook (nog) niet te vinden in Den Hoorn.

Uiteindelijk is (voorlopig) gekozen voor een kleinschalige variant. Ons gebouw De Rijstuin is op zaterdagen voor dit doel goed te gebruiken. De spullen moeten dan wel steeds worden uitgestald en ingepakt. Er is gekozen om eenmaal per maand, elke eerste zaterdag van 10 tot 13 uur in te zamelen én te verkopen. Onze eerste verkoopdag was 7 november 2015. De kringloop is voor kinderspullen (0 tot 10 jaar) zoals kleding, speelgoed en meubels. De financiële opbrengst gaat voor 50% naar een maatschappelijk doel voor kinderen, de rest is voor activiteiten van de kerk. Elk jaar wordt een ander 50%-doel gekozen. Naast gemeenteleden werken er ook mensen van buiten de kerk mee omdat zij het een zinvolle tijdbesteding vinden.

De naam van de kinderbeurs “Het kleine P-rijsje” slaat niet alleen op de kleine prijs die voor de spullen wordt gevraagd. Het is ook een verwijzing naar het gebouw De Rijstuin, (dat is genoemd naar een ruimte waar rijshout lag opgeslagen) en naar een beginnende scheut of twijg aan een boom. We hopen dat deze scheut zal uitgroeien tot een volwaardige tak of boom!

kinderbeurs