info@woudtsekerk.nl
Protestantse Gemeente 't Woudt - Den Hoorn
Protestantse Gemeente 't Woudt - Den Hoorn

Kinderen

Kinderoppas

Baby’s, peuters en kleuters kunnen gedurende de kerkdienst worden toevertrouwd aan de dames van de kinderoppas. Deze bevindt zich in de kosterswoning tegenover de kerk: ‘t Woudt 23, entree rechts achterom. Voor uw gemoedsrust: via telefonisch bericht aan u of de koster wordt u zó uit de dienst gehaald, mocht dat nodig zijn!

Ouders die dat willen, kunnen hun kinderen tijdens de collecte uit de kinderoppas halen. Dan zijn ze nog even in de gemeente (ze horen erbij!) en krijgen ze de zegen mee.

Kindernevendienst

Iedere zondagochtend wordt er kindernevendienst gehouden. Voordat de schriftlezing begint gaan de kinderen naar één van de hiervoor bestemde ruimtes, en na het zingen na de preek komen zij weer terug. Tijdens de kindernevendienst wordt gecollecteerd voor een eigen doel dat regelmatig in kerkblad Samen onder de aandacht wordt gebracht.

De kinderen worden verdeeld in twee niveaugroepen:
Kinderen uit groep 1 t/m 4 van de basisschool (onderbouw), in de oude pastorie (‘t Woudt 10).
Kinderen uit groep 5 t/m 8 van de basisschool (bovenbouw), in Koffiehuis de Hooiberg.

Kinderen die nog niet naar de basisschool gaan kunnen vanwege het niveauverschil nog niet de kindernevendienst bezoeken. Voor hen is er de kinderoppas.

Elke groep behandelt op eigen niveau een verhaal uit de Bijbel. Hiervoor werken wij uit het boek “Vertel Het Maar”. Hierin staan prachtige verhalen, die de kinderen iets vertellen over de liefde van God en Zijn Zoon. Vaak begint de inleiding over dingen uit het dagelijks leven en wordt zo de lijn getrokken naar het onderwerp uit de Bijbel. En dit wordt met de kinderen besproken. Over de vertelling wordt een verwerking gedaan, dat kan variëren van een kleurplaat voor de jongste groep, een spel, een quiz, tot een puzzel voor de oudste groep.