info@woudtsekerk.nl
Protestantse Gemeente 't Woudt - Den Hoorn
Protestantse Gemeente 't Woudt - Den Hoorn

Ds. W.P. van der Hoeven uit Amersfoort (Heilig Avondmaal)


Live kijken en terugkijken: hierboven
Live luisteren | Terugluisteren
Liturgie

Collecte Diaconie: Diaconale collecte aan tafel tijdens Heilig Avondmaal: Streekverband de Tien

Streekverband De Tien is in 2008 ontstaan uit het “Hervormd Streekverband van Diaconieën” en “De Tien.” Al méér dan 50 jaar werkt de adviescommissie voor diaconale hulp samen met leden van de 16 aangesloten Westlandse diaconieën.

Er zijn altijd zes ontwikkelingshulp projecten, die elk gedurende zes jaar ondersteund worden. De zes projecten van dit moment zijn:

  • Girls Empowerment Foundation (Kenia) https://girlsempowerment.nl
  • Stichting A Cup For Humanity (Rwanda) https://acupforhumanity.org ,
  • Stichting De Zaaier (Noordoost-Congo), https://www.dezaaier.com
  • Stichting Elim (Indonesië), https://www.stichting-elim.nl
  • Stichting Jarikin (Haïti), https://www.jarikin.nl
  • Westland4Gambia (Gambia) https://westland4gambia.nl

Het zijn allemaal projecten met Westlandse roots. Veel Westlanders hebben een hart voor ontwikkelingsprojecten in het buitenland.

Het minimum streefbedrag om jaarlijks per doel te schenken is €10.000 en tot op heden is daar altijd aan kunnen voldoen. Eind 2022 is er met de 16 aangesloten kerken aan elk doel zelfs een bedrag van €11.500 kunnen overmaken.

Het doel als adviescommissie van Streekverband De Tien is om een inspiratiebron te zijn binnen de gemeenten, de projecten te ondersteunen en om de samenwerking tussen de diaconieën te bevorderen. Tijdens de vijf bijeenkomsten per jaar komen de actuele activiteiten van de aangesloten diaconieën aan de orde en worden er ervaringen, ideeën en suggesties besproken, zodat er van elkaar geleerd kan worden. Ook komen de medewerkers van de doelen regelmatig vertellen over de voortgang en nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast worden er ook gastsprekers uitgenodigd. Zo is het mogelijk om samen nog meer betekenen voor hulpbehoevende mensen aan de andere kant van de wereld.

Collecte Kerkrentmeesters: eigen werk

Datum

11 juni 2023
Verlopen

Tijd

10:00

Locatie

Woudtse kerk
't Woudt 25, 2636 HD Schipluiden
Categorie