DinsdagMiddagBijbelClub (DMBC)

·

De MaandagMiddagBijbelClub is dit jaar DinsdagMiddagBijbelClub geworden. Met de 7 kinderen, die op de club zitten, hebben we het dit jaar over de Psalmen. Die leren de kinderen op school niet meer, die staan in de Kinderbijbels ook niet, dus is het in groep 7 en 8 hoogste tijd om met dit Bijbelboek kennis te maken. We hebben bij voorbeeld Psalm 19 gelezen – uiteraard uit de SamenleesBijbel.

“De hemel vertelt aan alle mensen hoe machtig God is.
De hoge hemel laat aan iedereen zien wat God gemaakt heeft:
de zon, de maan en de sterren.
De hemel vertelt het elke dag,
de hemel zegt het iedere nacht,
in een heel eigen taal.”
(Psalm 19: 2,3)

Nou, die taal wilden we beter leren begrijpen. Dus gingen we op 10 november met 7 kids en 5 man begeleiding op excursie naar de Sterrenwacht in Dordrecht. Na een heerlijke maaltijd met z’n allen bij Fam. Jansen stapte de groep in twee auto’s om een Sterrenkijkavond te beleven. Helaas was het weer regenachtig, dus de 101 jaar oude grote telescoop konden we alleen maar bewonderen, niet uitproberen. 

Maar de presentatie over Saturnus was heel spannend en informatief. We zagen spectaculaire opnames, die door ruimtesondes zijn gemakt. De kinderen stelden veel vragen, en we kwamen te weten, dat er inmiddels wel 147 manen van de Saturnus zijn ontdekt. Daarna mochten we in de expositie-ruimte zelf tornado maken in de tornado-machine, leerden we over de wolkensoorten en hoe bliksem ontstaat en probeerden we uit, hoe zwaar een zak aardappels zou zijn op de verschillende planeten. We zagen ook een echt stukje van de Maan, een echt stukje van Mars en we mochten ook de grootste meteoriet van de Benelux beetpakken – die overigens in Namibië gevonden is. 

God heeft de wereld wonderlijk gemaakt. En we hebben daar samen weer heel wat van mogen ontdekken! Bedankt allen, die aan deze leuke avond hebben meegewerkt! 

(Mocht je in groep 7 of 8 zitten en zin hebben om je ook bij de club aan te sluiten, ben je welkom op dinsdagmiddag om 15:30 in de Rijstuin.)

Emöke van Bolhuis